Selvgjort er velgjort

 

Endelig kom vinteren med vakker snø snø og bitende kulde.
Sleden står klar til helga - vi gleder oss til sledetur i vinterskogen!

Frostfritt og temperert drikkevann til hester er utrolig viktig, og det kan by på noen utfordringer når kviksølvet synker mot jorda. Det finnes mange gode (og dyre) løsninger å få kjøpt, men det er moro å løse noen utfordringer selv.
Sist vinter hadde vi en kjøpt termostamp som fungerte helt greit, helt frem til Marko stemplet en piggsko i bunnen på den. Stampen sprakk og tusenlappene fløy avgårde…

I år ble det en hjemmelaget variant med kraftig trevirke som kasse, så høy at Marko ikke får foten oppi. En stor plaststamp, frostsikringskabel teipet på utsiden av denne, isolerende lag i kassa og byggesum mellom dette og stamp til slutt.

Så langt er vannet frostfritt, til tross for svært kald natt til Flatanger å være. Vurderte et isolert lokk med drikkeåpning, men foreløpig ser det ut til å gå bra uten.

Strøm og vann er selvsagt den store skrekken, men jeg mener dette skal være en trygg løsning. Frostsikringskabelen er utenpå stampen, og innstøpt i skum. Kabelen er beregnet for montering inne i vannrør, så den er helt tett. Drikkekaret er plasser slik at hestene ikke kan komme til ledning eller boks med støpsel. Selvsagt står den på en kurs med jordfeilvern.

Nå kan vi nyte vinteren!

Frostsikringskabel festet utenpå stamp med gaffa.

Frostsikringskabel festet utenpå stamp med gaffa.

 
Kraftig og høy nok kasse som tåler tunge dølahøver! Etter at stampen ble satt inn fylte jeg hele tomrommet mellom stamp og kar med byggskum.

Kraftig og høy nok kasse som tåler tunge dølahøver!
Etter at stampen ble satt inn fylte jeg hele tomrommet mellom stamp og kar med byggskum.

 
Litt skeptisk undersøkende til den nye tingen, men den fungerer så langt veldig bra.

Litt skeptisk undersøkende til den nye tingen, men den fungerer så langt veldig bra.