DRØMMEPONNI

IMG_3609.jpeg

Vi har funnet drømmeponnien!

Vi går rundt med en følelse av å ha vunnet førstepremien i lotto og være forelsket på samme tid!

Vi har letet etter en kald og trygg ponni en god stund, men blant de minste hestene er ikke utvalget spesielt bra om man krever mer av den enn vakre øyne og lang man. Mange Shetlandsponnier har desverre hatt fri oppdragelse og råderett over seg selv, og har i likhet med en bortskjemt veskehund lært seg til en svært usympatisk oppførsel.

Denne vakre gutten på 11 år har vokst opp i en travfamilie, og lært seg grenser og oppførsel som en stor travhest. Han er iskald og trygg, kjærlig og godslig og ikke minst veloppdragen og stødig både som ridehest og kjørehest.
Det siste er ekstra verdifullt, og gjør denne lille hesten veldig anvendelig for hele familien. Det legger til rette for mye mer mosjon enn noen rolige rideturer med minstemor. Disse småtassene elsker mat, så mye trening er viktig! Han er fantastisk artig å kjøre, så vi ser frem til mange fine kjøreturer rundt på Stamnes utover våren.

Vi er veldig takknemlig for at vi fikk overta denne drømmeponnien, og vet at den kommer til å trives kjempegodt her på Leingården!

IMG_3608.jpeg
IMG_3605.jpeg
IMG_3520.jpeg

Enkelte fedre ville kanskje slitt seg fortvilt i et allerede for tynt hår med tanke på ei engasjert hestejente i familien; for det kan fort spise opp kvalitetstid i sofaen i følge med tippekampen, og ikke minst tære hardt på møysommelig oppsparte midler øremerket den nye Tesla´n som er enda dyrere enn naboen sin.

Jeg har aldri sett fotball på TV sammenhengende i mer enn 3 minutter, og er dypt fasinert over hvor forskjellig menneskehjerner er konstruert for å prosessere angstdrivende fotballstøy og finne underholdningsverdi i en for meg formålsløs lek mellom skjøre og sårbare menn. Tesla´n kneler vel bare av tanken på en hestehenger, eller går tom for strøm lenge før vi kommer oss ut til sivilisasjonen, så den overlates heller til en woke asfaltcowboy med et heller syltynt klima- og miljøvernmotiv.

IMG_3606.jpeg

Ektefølt kjærlighet, respekt og omsorg for dyr og natur er gode verdier.

Den ubeskrivelige følelsen når en varm mule varsomt søker seg inn i halsgropa, uttrykksfulle øyne som følger deg, dempet kroppsspråk og små signaler som skaper det magiske samspillet; gjensidig forståelse og tillit.

Det er stor gave å få oppleve dette forholdet til en stor og kraftfull hest, og for meg gir dette ubeskrivelig mye tilbake.
Denne kjærligheten må oppleves for å forståes.

IMG_3607.jpeg

Da minstemor selv ytret ønske om en litt mindre hest som hun kunne stelle og vise omsorg for, en hest hun kunne oppleve mestring med, øynet far en mulig gryende hestejente på gården. Hun får selv finne ut hvilken vei interessene tar, for med denne koslige ponnien vil det uansett bli mange kosestunder i stallen.

Stian Holmen LeinKommentar